ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

12/03/2007: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Μαρτίου στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα η ενημερωτική συνάντηση της ευρωβουλευτού της Ν.Δ. Μαρίας Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων με θέμα την "Αξιοπρεπή εργασία για όλους".

Η ευρωβουλευτής ενημέρωσε για τα κύρια σημεία της έκθεσης παρουσία εκπροσώπων των ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Δημόσιας Διοίκησης/Υπουργείου Εσωτερικών και Υπουργείου Απασχόλησης.

Κατά τη συζήτηση οι κοινωνικοί εταίροι, αφού συνεχάρησαν την εισηγήτρια και διαπίστωσαν ότι είναι κοινή επιδίωξη όλων να ενισχυθεί η κοινωνική διάσταση της παγκοσμιοποίησης, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στα ακόλουθα σημεία:

α) ενσωμάτωση των τεσσάρων πυλώνων της αξιοπρεπούς εργασίας στο εθνικό εργατικό δίκαιο με διασφάλιση της ισότητας ανδρών και γυναικών,
β) εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ στο διεθνή εμπορικό χώρο κατά την προσπάθεια υποστήριξης της αξιοπρεπούς εργασίας παγκοσμίως,
γ) δυνατότητες ευελιξίας και ασφάλειας για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στο συνδυασμό της προώθησης της ατζέντας της αξιοπρεπούς εργασίας με άλλες δυναμικές πολιτικές της ΕΕ, (πολιτική στον τομέα των δικτύων, επικοινωνιών, μεταφορών και την ενεργειακή πολιτική).

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου.

Η κ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου δήλωσε ότι "η υιοθέτηση της έκθεσης από την Σύνοδο της Ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο τον Απρίλιο θα επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του ΕΚ για διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, αξιοποιώντας τις εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές της ΕΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: