"ΑΠΟΔΗΜΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ - ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ"

12/03/2007: Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων και Διανοουμένων Βάδης - Βυρτεμβέργης διοργάνωσε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Απόδημες Ελληνίδες - Οι Μητέρες του Ελληνισμού". Η εκδήλωση είχε βαθιές κοινωνικές προεκτάσεις με αναφορές στον πολλαπλό ρόλο της σύγχρονης Ελληνίδας ως γυναίκας, μητέρας και εργαζόμενης.

Κεντρικές ομιλήτριες στη συζήτηση ήταν η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, η κ. Θεοδώρα Τσακρή, βουλευτής Πέλλας, η κ. Ελένη Κωνσταντινίδου, τέως γραμματέας του Παγκοσμίου Συνδέσμου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και ιδρυτικό μέλος του φιλανθρωπικού προγράμματος "Μητέρες του Ελληνισμού". Την εκδήλωση χαιρέτισε ο συντονιστής του ΣΑΕ Ευρώπης κ. Γεώργιος Αδαμαντίδης.

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γεώργιου Ορφανού, η Μαρία Παναγιωτοπούλου απεύθυνε επίσης χαιρετισμό στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την ίδια ημέρα η Γυναικεία Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Sindelfingen-Böblingen.

Η ευρωβουλευτής τόνισε στην ομιλία της την πρόοδο που έχει σημειωθεί κατά την τριετή Διακυβέρνηση της χώρα μας από τη Ν.Δ. σχετικά με την ενίσχυση της οικογένειας και την προώθηση της ισότητας ανδρών και γυναικών στην αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: