Εκτός από τους εκπροσώπους των σχετικών ευρωπαϊκών οργανώσεων, στη συνάντηση συμμετείχαν ευρωβουλευτές, στελέχη των ευρωπαϊκών οργάνων και ερευνητές.
Ο Επίτροπος Spidla ανέλυσε την πολιτική υποστήριξης της Επιτροπής σε κάθε δραστηριότητα, που σχετίζεται με την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων πασχόντων από γεροντικές παθήσεις. Δήλωσε, επίσης, ότι η Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασίες για τη σύνταξη σχετικής Ανακοίνωσης, που θα αναφέρεται στην ιδιαίτερη κατάστασή τους, θα στηρίζει τα δικαιώματά τους και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, καθώς και στη σύνταξη άλλης Ανακοίνωσης για τις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υποστήριξης και φροντίδας.
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση η Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, αφού εξέφρασε την υποστήριξή της στο έργο και στις προσπάθειες της οργάνωσης, τόνισε την ανάγκη έγκαιρης πρόληψης και υποστήριξης των ατόμων που δοκιμάζονται από τη νόσο Alzheimer και τις συναφείς διαταραχές.Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας και αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των γενεών, ώστε να αποφεύγεται ο κοινωνικός αποκλεισμός των πασχόντων από την ασθένεια.«Είναι σαφές ότι, λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης που προκαλείται σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα που μας αφορά όλους. Γι΄αυτό απαιτείται στρατηγική αντιμετώπισης της νόσου με μέτρα πανευρωπαϊκής εμβέλειας» σημείωσε χαρακτηριστικά η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομοσπονδίας των ελληνικών συλλόγων για τη νόσο Alzheimer και ενημερώθηκε για τις αξιόλογες δραστηριότητές τους από την Πρόεδρο της Εταιρείας, Δρ. Παρασκευή Σακκά.
Ας σημειωθεί ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν ήδη 150.000 ασθενείς που πάσχουν από Alzheimer και Συναφείς Διαταραχές, ενώ το 2006 ο αριθμός τους στην Ευρώπη πλησίαζε τα 5,5 εκατομμύρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου