"ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ": Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΕ

03/03/2009: Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΕΚ και του Κύκλου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΕΛΚ φιλοξενεί στο Ευρ. Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες την ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων Νέων (JADE).

Η JADE αποτελεί πανευρωπαϊκό δίκτυο που εκπροσωπεί περισσότερους από 20.000 νέους επιχειρηματίες σε 280 τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Γενικών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, Απασχόλησης και Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και αντιπρόσωποι διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών νεολαίας και επιχειρήσεων. Οι συζητήσεις θα έχουν ως κεντρικό θέμα την «καινοτομία και τη δημιουργικότητα των νέων στην επιχειρηματική εκπαίδευση τον 21ο αιώνα».

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την 5η Μαρτίου 2009 το απόγευμα με δύο συνεδριάσεις στρογγυλής τραπέζης με θέμα:

  • «Επιχειρήσεις νέων - ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης» και
  • «Οφέλη συνεργασίας πανεπιστημίων και επιχειρήσεων».

Στο τέλος των εργασιών θα απονεμηθούν βραβεία αριστείας για τους νέους επιχειρηματίες.

«Στις σύγχρονες, κοινωνικο - οικονομικές εξελίξεις, είναι σημαντικό και αναγκαίο να υποστηρίζονται και να προωθούνται η δημουργικότητα και η καινοτομία που προέρχονται από τη νεανική πρωτοβουλία, ώστε να ενισχυθούν οι προοπτικές ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ. Οι νέοι ευρωπαίοι επιχειρηματίες καλούνται να παρευρεθούν στην εκδήλωση, καθώς αποτελούν τη μελλοντική κινητήρια δύναμη για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας», δήλωσε η Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: