Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

31/03/2009: Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΕΚ, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, υπέβαλε προς το Συμβούλιο ερώτηση με θέμα την πρόταση κατάρτισης Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Απασχόληση, το οποίο θα ήταν δυνατό να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και για την προώθηση της ανάπτυξης και της οικονομικής ανάκαμψης της ΕΕ από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης.

"Η πρόταση για ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Απασχόληση προήλθε από την Υπουργό Εργασίας της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα τολμηρό βήμα στο πλαίσιο της Ανοιχτής Μεθόδου Συντονισμού για την ανάπτυξη και την απασχόληση, το οποίο η Ευρώπη έχει πραγματικά ανάγκη ώστε να επιτευχθεί αναζωογόνηση της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητάς της", τόνισε η ευρωβουλευτής.

Η ΝΔ έχει θέσει ως κυβερνητικό στόχο την προώθηση της απασχόλησης, η οποία, όπως δήλωσε και η Ελληνίδα Υπουργός, είναι "συνυφασμένη με την οικονομική ανάκαμψη και αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης των ελληνικών αρχών για τη στήριξη των πλέον αδύναμων ομάδων του πληθυσμού συνδυάζεται με "σθεναρή αντίσταση σε κάθε παρέκκλιση από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων, ώστε η κρίση να μην αποτελέσει πρόσχημα" ούτε για κοινωνικές εκπτώσεις, αλλά ούτε και για δημαγωγία από επίδοξους προστάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: