ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

12/03/2009: Με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Ν.Δ., Μαρίας Παναγιωτοπούλου Κασσιώτου, απόδημοι Έλληνες, μέλη της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. από το Offenbach της Γερμανίας και επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος επισκέφθηκαν την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και το ρόλο των διαφόρων επιτροπών και λοιπών οργάνων του ΕΚ.

Η ξενάγηση περιλάμβανε παρακολούθηση της συζήτησης στην Ολομέλεια για τις εκθέσεις προόδου της Τουρκίας, της Κροατίας και των Σκοπίων για το 2008. Εξάλλου, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ, κ. Ι. Γκλαβάκης ενημέρωσε τους παρισταμένους για θέματα αγροτικής ανάπτυξης και αλιείας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, αναφέρθηκαν οι λόγοι για τους οποίους οι απόδημοι πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να συμμετέχουν ενεργά για την επιλογή μιας δυνατής ομάδας ευρωβουλευτών της Ν.Δ. στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι απόδημοι Έλληνες, κατά τη συζήτησή τους με την ευρωβουλευτή, τόνισαν την αναγκαιότητα ενημέρωσης των εκτός Ελλάδος ψηφοφόρων σχετικά με τη σημασία συμμετοχής τους στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Η πληροφόρηση πρέπει να είναι συνολική. Απαιτείται η αφύπνιση και η ενεργός συμμετοχή όλων καθώς και η παρότρυνση των συμπατριωτών μας για την έγκαιρη εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους των Προξενείων.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, η Μ. Παναγιωτοπούλου Κασσιώτου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το υψηλό επίπεδο ενδιαφερόντων των συμπατριωτών μας που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. "Οι απόδημοι στις χώρες της ΕΕ γνωρίζοντας από πολλές πηγές τη σημασία της συμμετοχής των Ευρωπαίων πολιτών στις εξελίξεις και στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα της άμεσης ανάμειξης των εκπροσώπων τους στο ΕΚ.

Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε το ενδιαφέρον της για τη φωνή των αποδήμων με την Πρόταση Νόμου για την συμμετοχή τους στις βουλευτικές εκλογές. Η νικηφόρα πορεία της Νέας Δημοκρατίας περνάει από τις εκλογές της 6ης και 7ης Ιουνίου και σε αυτήν συμμετέχουν μαζικά οι απόδημοι Νεοδημοκράτες ", κατέληξε η Μ. Παναγιωτοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: