ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

13/03/2009: Σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ευρωβουλευτής, Μαρία Παναγιωτοπούλου Κασσιώτου,

ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και κεντρική ομιλήτρια,
ανέπτυξε το θέμα "Ευρωπαϊκές Πολιτικές για τη Γυναίκα ".


Η Μ. Παναγιωτοπούλου Κασσιώτου, μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του ΕΚ, αναφέρθηκε στην προσφορά της γυναίκας στην κοινωνία και στην εργασία και υπογράμμισε τη σημασία εφαρμογής της νομοθεσίας για ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών. Οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες και η ευρωπαϊκή νομοθεσία κατοχυρώνουν την ισότητα και προσφέρουν στήριξη στα κράτη μέλη για μέτρα αναγνώρισης της προσφοράς και διευκόλυνσης της ζωής των γυναικών που, παρ' όλες τις προσπάθειες, συχνά πλήττονται από δυσμενή αντιμετώπιση και πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και βίαιης συμπεριφοράς.

Η ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, υιοθέτησε νομοθετικές ρυθμίσεις υπέρ της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην εργασία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας και την προστασία των μητέρων, ενώ προωθεί τις γυναίκες σε θέσεις λήψεως αποφάσεων. Εξυγιάνθηκε το ασφαλιστικό σύστημα και αναγνωρίστηκε η μητρότητα ως κοινωνική θητεία. Οι γυναίκες, οπλισμένες με δικαιώματα και προσόντα, αξιοποιούν τις δυνατότητες τους, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο και συμβάλλουν αποφασιστικά στο ξεπέρασμα κάθε δύσκολης συγκυρίας."

Η εκδήλωση έκλεισε με δρώμενα της ηθοποιού, κα Βίκυ Βιρβίλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: