ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ, ΩΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

15/04/2009: Μετά τη βράβευσή της ως ευρωβουλευτού της χρονιάς στον τομέα της Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (MEP Awards 2008), η Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, έλαβε και νέα τιμητική διάκριση.

Στο περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά» (Μάρτιος 2009) δημοσιεύεται η ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των ναυτιλιακών προσωπικοτήτων της χρονιάς, οι οποίες με την πορεία, τις θέσεις και τις προτάσεις τους σημάδεψαν το 2008.

Στην κατηγορία πολιτικοί- επίκουροι και αρωγοί της ελληνικής ναυτιλίας, βραβεύθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου. Η απονομή των βραβείων έγινε σε κοινή εκδήλωση των Ναυτικών Χρονικών και της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος (ΕΝΟΕ), στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του πανεπιστημιακού, επιχειρηματικού και πολιτικού χώρου.

Η 22μελής κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν έντεκα καθηγητές πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Πειραιά και Πανεπιστήμιο Αιγαίου), εφτά συντάκτες διαπιστευμένοι στο ΥΕΝΑΝΠ αλλά και τέσσερις τακτικοί αρθρογράφοι των Ναυτικών Χρονικών, ανέδειξε επιχειρηματίες, πανεπιστημιακούς και πολιτικούς της χώρας που ξεχώρισαν με τη δράση τους στη ναυτιλιακή καθημερινότητα.

Η τιμητική αυτή διάκριση απενεμήθη στην Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου για το ενδιαφέρον και την ενασχόλησή της με θέματα του ναυτικού τομέα, όπως τη Διεθνή Σύμβαση για τη ναυτική εργασία και την αντίστοιχη ευρωπαϊκή Οδηγία, το ενδιαφέρον για τη νησιωτική πολιτική και την ακτοπλοϊκή σύνδεση των ελληνικών νησιών, την ενθάρρυνση των νέων να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα, τη ναυτική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και τη βελτίωση των σχετικών προγραμμάτων σπουδών των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

"Η βράβευσή μου αποτελεί το επιστέγασμα της πολύπλευρης και εντατικής δραστηριότητας της παράταξης της ΝΔ σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της ναυτιλίας ενώ μας οπλίζει με περισσότερη θέληση και πίστη προκειμένου να εντατικοποιήσουμε τους αγώνες στο ζωτικότερο για την οικονομία της Ελλάδας χώρο", υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: