Η ΓΕΡΜΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΆΑΧΕΝ ΣΤΟ Ε.K., ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ

05/04/2009: Τη σημασία της ελληνογερμανικής φιλίας και της ενεργού συμμετοχής των ευρωπαίων πολιτών στις διαδικασίες διαβούλευσης και στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, υποδεχόμενη στο Ευρ. Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες μέλη της Γερμανο-Ελληνικής Εταιρεία Άαχεν (Γ.Ε.Α.Α - Deutsch-Griechische Gesellschaft Aachen e.V.).

Συνοδευόμενοι απο τον Πρόεδρό τους, κ.Wolfgang Tscherner, Έλληνες και Γερμανοί από το Άαχεν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τη Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου στο έργο του Ε.Κ. για τη σημερινή Ευρώπη τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα της συνεργασίας των φορέων για την επίτευξη κοινών ευρωπαϊκών στόχων και τον εμπλουτισμό του πολιτισμού από τις διαφορετικές παραδόσεις. Η Γερμανο-Ελληνική Εταιρεία Άαχεν είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ευρωπαϊκών δράσεων καθώς καταφέρνει να αξιοποιήσει Έλληνες και Γερμανούς συντελεστές πολιτισμού για την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών.

Ευχαριστώντας την ευρωβουλευτή για την θερμή υποδοχή στο Ε.Κ., ο κ. Tscherner ευχήθηκε να συνεχισθούν οι επαφές των ελληνογερμανικών συλλόγων με το ευρωπαϊκό κέντρο καθώς δεν είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Κλείνοντας την συνάντηση, η Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου υπογράμμισε τη σημασία των Ευροεκλογών του προσεχούς Ιουνίου υπενθυμίζοντας ότι παρατείνεται μέχρι και τις 14 Απριλίου 2009 η προθεσμία υποβολής της αίτησης - δήλωσης των Ελλήνων εκλογέων που διαμένουν σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κατά τόπους ελληνικά προξενεία για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: