ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟ ΕΚ

16/09/2008: Από τις 15 έως τις 17 Οκτωβρίου 2008, 200 νέοι δημοσιογράφοι από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ θα συμμετάσχουν σε ένα σεμινάριο που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών για τα ΜΜΕ της Νεολαίας (European Youth Media Days). Στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει την αφορμή για συζητήσεις υψηλού επιπέδου αλλά και να επιτρέψει την παραγωγή δημοσιογραφικού υλικού στο πλαίσιο διαφόρων ομάδων εργασίας αλλά και πάνελ συζητήσεων.

Το ΕΚ διοργανώνει, με την βοήθεια της οργάνωσης European Youth Press, ένα σεμινάριο για τα νέα ΜΜΕ.

Το φετινό πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Ημερών για τα ΜΜΕ της Νεολαίας δίνει έμφαση στην ανάγκη γεφύρωσης των εθνικών συνόρων μέσω των ΜΜΕ με στόχο την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας. Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου οι νέοι δημοσιογράφοι θα συζητήσουν με μέλη του ΕΚ και ανταποκριτές ευρωπαϊκών ΜΜΕ.

Οι συμμετέχοντες θα προσκληθούν και στην τελετή απονομής του Βραβείου Δημοσιογραφίας του ΕΚ που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου του ΕΚ Hans-Gert PÖTTERING στις 17 Οκτωβρίου.

Οι νέοι που ενδιαφέρονται για τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και την πολιτική της ΕΕ, οι φοιτητές δημοσιογραφίας και φυσικά οι νέοι δημοσιογράφοι που ζουν σε ένα από τα 27 κράτη μέλη (ή οι πολίτες της ΕΕ που ζουν εκτός των συνόρων της) μπορούν να συμπληρώσουν μια αίτηση συμμετοχής στην ακόλουθη διεύθυνση:

www.youthmediadays.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: